Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, a declarat că până la mijlocul lunii septembrie va deveni operaţional un sistem unic în România, dedicat siguranţei şi confortului pacienţilor din unitatea sanitară şi ai celorlalte unităţi medicale din judeţ.

„Este un sistem fizic şi digital care va permite transferul instantaneu şi securizat al investigaţiilor radiologice ale pacienţilor, indiferent de unitatea sanitară la care vor merge. Sistemul este deja în unitatea noastră spitalicească iar acum are loc trainingul personalului. În paralel, se va începe, cel târziu la mijlocul lunii septembrie iniţializarea reţelei digitale din teritoriu”, a afirmat Raul Pătraşcu.

Managerul Judeţeanului timişorean a explicat că prin implementarea noului sistem, pacienţii care sunt investigaţi într-un spital şi vor avea nevoie pe viitor de consult de specialitate în altă unitate sanitară, nu vor mai trebui să repete analizele sau să ducă personal radiografii, înscrisuri sau CD-uri cu investigaţii tip CT sau RMN. Medicul curant din unităţile partenere va putea accesa direct, securizat şi instantaneu aceste investigaţii pentru a putea lua cele mai bune decizii pentru pacient. AGERPRES