spit jud sibiu.jpgCel mai mare spital din judeţul Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, a ieşit „campion la deficienţe” în urma unui control desfăşurat de inspectorii de muncă, în perioada 1-11 martie 2010, la toate spitalele din judeţ, a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, Francisc Torok, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM).

„Există o lipsă acută de fonduri, iar noi am dat soluţia de accesare de fonduri europene. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă este campion la deficienţele organizatorice, a deficienţelor organizatorice, astfel încât domnul director Budescu trebuie să facă demersuri pentru a obţine fonduri. Din punct de vedere al deficienţelor tehnice, conduce Spitalul Orăşenesc Cisnădie”, a declarat miercuri directorul ITM.

Acesta spune că viaţa pacienţilor nu este pusă în pericol în mod direct la cele 16 spitale controlate de inspectorii ITM, iar neregulile semnalate sunt minore, cu mici excepţii, fiind în curs de remediere. Directorul ITM a declarat că nu a fost cazul să aplice amenzi, însă este totuşi „îngrijorător, că în urma controlului au fost oprite din funcţiune 32 de echipamente din spitale”.


Dintre neregulile depistate de inspectorii de muncă cele mai grave s-au referit la nerespectarea siguranţei în laboratoare şi în camerele de radiologie, pericole de explozie la centrale termice şi la instalaţiile de la spălătorii. Contactat de corespondentul AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Raluca Puşcă a precizat că deficienţele constatate de inspectorii ITM sunt reale, însă au fost remediate.


„Conducerea spitalului consideră că deficienţele constatate sunt minore în comparaţie cu mărimea instituţiei şi complexitatea muncii prestate. Aceste deficienţe au fost deja remediate”, a declarat Raluca Puşcă. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu are cei mai mulţi angajaţi din sistemul sanitar sibian, respectiv 1.919, dintr-un total de 3.664 de medici, asistente, infirmiere, personal TESA şi auxiliar care lucrează în mediul sanitar la nivelul judeţului.AGERPRES