Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu încearcă să trateze mai mulţi pacienţi cu COVID-19, însă are o singură staţie de oxigen, care nu face faţă, aşa că a închiriat de la o firmă una importată din Turcia şi care ar trebui să fie funcţională până la finalul săptămânii viitoare, a anunţat directorul spitalului, medicul Liliana Coldea.

Deşi există paturi racordate la staţia de oxigen actuală în două secţii, deocamdată nu se pot aduce aici pacienţii cu COVID-19, pentru că nu este suficient oxigen, susţine directoarea spitalului.

„În Medicală I şi II sunt 46 de posturi de oxigen. Aceste posturi ca să fie funcţionale sunt condiţionate de existenţa staţiei de oxigen, care este închiriată şi care este în curs de a veni în ţară şi de a fi amenajată în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sibiu. (…) Luăm în discuţie orice posibilitate de a creşte numărul de paturi de spitalizare. Staţia de oxigen (…) va deservi şi acel container pentru paturile de terapie intensivă. (…) Astăzi mi-au spus (reprezentanţii firmei – n.r.) că încă nu a intrat în ţară staţia de oxigen; este adusă, am înţeles, din Turcia. Termenul pe care noi l-am încheiat cu firma este până la sfârşitul săptămânii viitoare, să fie funcţională această staţie de oxigen”, a explicat Liliana Coldea, în timpul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Deocamdată, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă are doar 12 paturi ATI pentru pacienţii cu COVID-19, deşi a mai montat un container în curte pentru noi paturi ATI, însă acesta nu poate fi funcţional până nu este adusă şi montată staţia de oxigen.

Judeţul Sibiu are rata de infectare cea mai mare din România, de peste 7 la mia de locuitori, cele mai multe cazuri fiind în municipiul Sibiu, potrivit datelor oficiale. AGERPRES