spit_jud_timis.jpgSpitalul Judetean Timisoara, cea mai mare unitate spitaliceasca din vestul tarii, risca sa ramana fara medicamente in perioada imediat urmatoare, dupa ce reprezentantii Asociatiei Furnizorilor de Produse Medicale au anuntat ca nu mai livreaza medicamente spitalului, deoarece nu li s-au achitat produsele pe care le-au furnizat pana acum.

Datoriile acumulate de spital catre furnizori este de peste 15 milioane de lei. Dr. Florin Birsasteanu, managerul Spitalului Judetean Timisoara, a declarat marti ca spera in rezolvarea cat mai urgenta a situatiei, prin sprijinul Ministerului Sanatatii, mai ales ca noii directori ai institutiilor medicale sunt proaspat numiti in functie.

„Pacientii vor fi tratati, in continuare, ca si pana acum, asigurandu-li-se medicatia care este mai scumpa, nepunandu-li-se viata in pericol, dar in farmacia spitalului mai avem putine medicamente si materiale sanitare”, a spus Birsasteanu.

Pacientii vor fi nevoiti, din nou, sa-si cumpere pastilele de genul analgezicelor sau antitermicelor, fese sau seringi de unica folosinta. Din suma alocata lunar Spitalului Judetean Timisoara, 85% reprezinta plata salariilor, 9% au ca destinatie diverse utilitati (curent, apa, gaz, telefon) si doar 6 procente sunt folosite pentru achizitia de medicamente si materiale sanitare.