Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a anunţat, în cadrul şedinţei ordinare a forului pe care îl conduce, că Spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa a fost selectat în vederea obţinerii de fonduri europene pentru modernizarea unităţii de primire urgenţe şi construcţia unui heliport.

Mă bucur foarte mult că discuţiile noastre, pe care le-am purtat de ceva ani cu conducerea Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului Dezvoltării, au avut efect şi, în negocierile care s-au făcut cu Comisia Europeană, au fost prinse, pe lângă cele care erau în faţă iniţială, extinderea unităţii de primire urgenţe şi modernizare şi dotare, pentru că vrem să modernizăm şi spaţiile pe care le avem acum, dotările şi, de asemenea, posibilitatea finanţării cu fonduri nerambursabile a unui proiect pe care Spitalul de Urgenţă Judeţean îl aşteaptă de foarte mult timp, mă refer la construcţia unui heliport„, a spus Moldovan.

Potrivit preşedintelui CJ, spitalul din Bistriţa face parte din rândul obiectivelor selectate pentru aplicarea pe Programul Operaţional Regional (POR). „Autoritatea de Management de la MDRAP – Fonduri europene, împreună cu Ministerul Sănătăţii au solicitat, în urmă cu un an de zile, intenţii de la consiliile judeţene sau primării care au în administrare spitale pentru a aplica pe POR pentru extindere UPU, modernizare, dotare şi construcţie de heliporturi. Au depus mai multe, judeţul Bistriţa-Năsăud face parte din judeţele selectate pentru un astfel de program. Din momentul de faţă, asta e selecţia de eligibilitate, apare ghidul în cel mai scurt timp, aplicăm, luăm banii, modernizăm şi creăm condiţii mai bune pentru oameni”, a declarat Radu Moldovan la finalul şedinţei.

Preşedintele Consiliului Judeţean spune că la această dată nu se cunoaşte valoarea totală a proiectului, urmând să fie determinată prin studiile ce vor fi efectuate. AGERPRES