spitalul_jud_slatina.jpgTransformarea Spitalului Judeţean de Urgenţe Slatina într-o unitare sanitară modernă care să ofere servicii de calitate pacienţilor constituie un obiectiv prioritar pentru Consiliului Judeţean Olt şi pentru Primăria Slatina, conform declaraţiilor preşedintelui CJ Olt, Paul Stănescu, şi primarului municipiului Slatina, Minel Prina.

Managerul spitalului slătinean, Andrei Iordache, a anunţat, joi, începerea procedurilor de licitaţii în vederea executării lucrărilor de modernizare a Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina precum şi darea în folosinţă a unei parcări pentru angajaţi. Parcarea are 110 locuri şi a constat 1,4 milioane lei, fiind necesară atât pentru medici, cât şi pentru ceilalţi angajaţi ai unităţii spitaliceşti.

„Decizia privind realizarea privind parcării a fost luată în urmă cu o jumătate de an, la cererea expresă a medicilor şi personalului medical auxiliar. La momentul respectiv aceştia au solicitat imperios condiţii civilizate de a-şi parca maşinile. Cred că e o investiţie care crează un climat bun la Spitalul Judeţean”, a spus Andrei Iordache.

Managerul a adăugat că în termen de o lună şi jumătate va fi semnat contractul pentru începerea lucrărilor de modernizare şi extindere a UPU, investiţie de aproximativ 7 milioane lei, cu fonduri alocate de Consiliul Judeţean Olt. Andrei Iordache a mai anunţat că din această lună pacienţii SJU primesc la externarea din spital o fişă de decont, în care sunt menţionate toate cheltuielile făcute de unitatea sanitară pentru tratarea fiecărui bolnav, iniţiativa fiind foarte bine primită de pacienţi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Olt a mai declarat, joi, că tot anul acesta vor începe modernizări şi la Secţia de Pediatrie a spitalului. „Consiliul Judeţean a alocat şapte milioane lei pentru extinderea UPU, care este emblema spitalului şi trebuie să corespundă din toate punctele de vedere cerinţelor. Proiectul nostru, ca Spitalul Judeţean de Urgenţe să fie un spital modern şi să ofere servicii de calitate pentru pacienţi rămâne în continuare o prioritate pentru Consiliul Judeţean”, a afirmat Paul Stănescu.

Primarul municipiului Slatina a menţionat că deja rezultatele privind îmbunătăţirea condiţiilor din spitalul slătinean sunt vizibile. AGERPRES