Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila a fost inclus în Programul Naţional de Transplant, a declarat coordonatorul local al programului Adrian Moşescu. “Până acum, Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila nu a avut niciun pacient declarat în moarte cerebrală. Vreau să vă spun că, în perioada 15-20 februarie, am participat la un curs de iniţiere în programul naţional de transplant, în care am fost informaţi despre criteriile pe baza cărora se poate pune diagnosticul de moarte cerebrală, dar şi cum trebuie să comunicăm cu familia potenţialului donator”, a declarat Adrian Moşescu.
Mesajul coordonatorilor Programului Naţional de Transplant, în care a fost cooptat din acest an şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, este acela că “un pacient în moarte cerebrală nu mai poate fi salvat, în schimb alţi bolnavi pot primi şansa la viaţă pe care o aşteaptă”.
Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat că îşi doreşte ca Spitalul Judeţean de Urgenţă, care a primit aprobarea Ministerului Sănătăţii pentru clasificare definitivă în categoria a III-a de finanţare, să devină clinic şi să intre în cea de-a II-a categorie. “Vrem ca Spitalul Judeţean să devină spital clinic şi să intre în categoria a II-a de finanţare, care înseamnă cu 14% mai mulţi bani decât primeşte astăzi. Am avut discuţii cu domnul ministru al Sănătăţii şi l-am invitat să ne uităm la oricare spital din ţară, pentru că eu vreau să văd şi altul care seamănă cu spitalul din Brăila. Noi ne ţinem de planul de conformare pe care l-am făcut în 2010. Chiar am adăugat secţii noi, cum ar fi radioterapia. Sperăm să îl terminăm la 15 iunie 2015, cu reabilitarea părţii hoteliere”, a declarat Stancu.
Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Brăila, clasificarea Spitalului Judeţean în categoria a III-a este “un act de dreptate” faţă de spitalul din Brăila, având în vedere dotările de care dispune. AGERPRES

- COVID-19
- EVENIMENTE
- ASOCIAŢII DE PACIENŢI
- CAS
- CLINICI PRIVATE
- DSP
- FARMA
- INSTITUŢII
- LEGISLAŢIE
- MINISTERUL SĂNĂTĂŢII
- ORGANIZAŢII
- SPITALE
- PREVENŢIE
- INOVAŢIE
- COMUNITĂŢI PROFESIONALE
- ATI
- Boli Infecţioase
- Boli Rare
- Cardiologie
- Chirurgie
- Dermatologie
- Diabet
- Endocrinologie
- Epidemiologie
- Estetica medicala
- Gastroenterologie
- Genetica
- Ginecologie
- Hematologie
- Hemofilie
- Hepatite
- HIV
- Medicina de familie
- Neurologie
- Nefrologie
- Nutritie
- Obezitate
- Oncologie
- Ortopedie
- Pediatrie
- Pneumologie
- Radiologie
- Stomatologie
- Transplant
- Tromboza
- Urologie
- COMPANII
Selectați Pagina