Spitalul Judeţean de Urgenţă derulează un proiect în valoare de 7 milioane de euro privind construirea unui nou ambulatoriu de specialitate. Potrivit conducerii unităţii sanitare, documentaţia depusă la Compania Naţională de Investiţii (CNI) a trecut de comisiile de specialitate, urmând să fie emis ordinul ministerial privind finanţarea.

Valoarea investiţiei este de 7 milioane de euro, din care valoarea cofinanţării asigurate de Consiliul Judeţean este de aproximativ 250.000 de euro. Tot ce înseamnă licitarea şi realizarea execuţie se face de către CNI, iar la sfârşitul realizării lucrărilor, obiectivul va fi predat Consiliului Judeţean pentru exploatare„, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, Ana Rinder.

Este vorba despre construirea unui nou corp de clădire în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă, la nivelul intrării de la strada principală. Clădirea va cuprinde Serviciul de Medicină Legală şi Serviciul de Toxicologie, toate cabinetele care funcţionează în actuala policlinică, dar şi un sector de radiologie şi explorări funcţionale şi un serviciu nou de fizioterapie şi kinetoterapie. În aceeaşi clădire vor funcţiona serviciile tehnico-administrativ, juridic şi de resurse umane. „Acum policlinica funcţionează la aproximativ patru kilometri distanţă de spital, nu există un mijloc de transport pentru pacienţi, iar bolnavii se deplasează pe cheltuiala proprie, lucru care creează, pe bună dreptate, nemulţumire în rândul oamenilor. Totodată, este complicat şi pentru medicii din spital, care desfăşoară o zi pe săptămână activitate în ambulatoriu. Noi sperăm ca odată cu realizarea acestui obiectiv să crească gradul de satisfacţie atât în rândul pacienţilor, cât şi în rândul personalului medical”, a mai spus Ana Rinder.

Potrivit acesteia, lucrările la noul obiectiv vor începe cel târziu în luna mai a acestui an. AGERPRES