tulcea_spit_jud.jpgSpitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea a recepţionat joi un angiograf performant în valoare de circa 4 milioane de lei, sistemul, primul de acest fel din unitatea spitalicească, urmând să fie dat în folosinţă lunile viitoare. Achiziţia acestui aparat a fost programată pentru finele anului trecut, însă din cauza contestaţiilor depuse în urma licitaţiei organizate, suma alocată de Ministerul Sănătăţii a fost pierdută şi realocată SJU Tulcea anul acesta.

„Se lucrează în continuare pentru amenajarea spaţiului în care va funcţiona angiograful, lucrările fiind complexe datorită necesităţii izolării acestuia”, a declarat managerul SJU Tulcea, Tudor Năstăsescu.

În paralel, un medic angajat al SJU continuă cursurile pentru dobândirea competenţelor necesare utilizării aparatului, acesta urmând să fie dat în funcţiune după o verificare din punct de vedere tehnic.

Valoarea angiografului care va fi pus în funcţiune în cea mai mare unitate spitalicească din judeţ este de circa 4 milioane de lei, potrivit sursei, 10% din această sumă fiind suportată de Consiliul Judeţean Tulcea. Angiograful este un sistem complex cu ajutorul căruia se investighează starea vaselor, pacienţii care apelează la acest aparat putând evita intervenţiile chirurgicale. AGERPRES