Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a obţinut, pentru al treilea an consecutiv, premiul categoria GOLD din partea Societăţii Europene de Stroke, în cadrul distincţiilor ESO Angels Awards acordate pentru procedurile de tromboliză aplicate pacienţilor cu accidente vascular-cerebrale.

Iniţiativa The Angels construieşte o comunitate globală de centre şi spitale pregătite pentru intervenţia în cazul pacienţilor cu accident vascular-cerebral, lucrând în fiecare zi pentru a creşte numărul de pacienţi trataţi în spitale şi pentru a optimiza calitatea tratamentului.

Premiile ESO Angels sunt concepute pentru recunoaşterea şi aprecierea echipelor şi persoanelor care s-au distins prin îmbunătăţirea calităţii în practica terapeutică a accidentului vascular cerebral şi furnizarea în mod constant a datelor care vor ajuta cercetarea şi promovarea celor mai bune soluţii în tratamentul pacienţilor cu AVC.

Suntem mândri că, pe parcursul ultimilor 3 ani, am atins statusul GOLD în cadrul distincţiilor ESO Angels şi că am fost recunoscuţi oficial pe plan internaţional la conferinţele anuale la care participă experţi în domeniu. Această recunoaştere este rezultatul efortului echipei de neurologi a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina coordonată de domnul Renică Diaconescu – medic şef al Secţiei Neurologie, precum şi a tuturor specialiştilor implicaţi în diagnosticul şi tratamentul accidentelor vasculare.