spitalul-judetean-slatina.jpg Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va fi acreditat cu aproximativ 90% dintre criterii îndeplinite, potrivit managerului unităţii sanitare Andrei Iordache, care a menţionat că unele secţii au îndeplinit toate criteriile de acreditare.

Andrei Iordache a spus că evaluarea în vederea acreditării unităţii spitaliceşti a fost făcută în această săptămână, iar echipa de evaluatori a comunicat un raport preliminar conform căruia circa 90% dintre criterii au fost îndeplinite şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va fi acreditat pentru o perioadă de cinci ani.

„De aproape trei ani ne pregătim pentru acest moment al acreditării. Astăzi am fost informaţi neoficial de către echipa de evaluatori că potrivit unui raport preliminar sunt îndeplinite aproximativ 90% dintre criterii. spitalul va fi acreditat pentru prima dată şi acreditarea va fi valabilă pentru o perioadă de cinci ani. Unitatea de Primiri Urgenţe, secţiile Anestezie şi Terapie Intensivă, Radiologia, Neurologia, Ambulatoriul, au îndeplinit criteriile de acreditare în proporţie de 100%. Ţin să mulţumesc întregului personal, dar mai ales şefilor de secţii, asistentelor şefe şi echipei din structura de calitate care s-a preocupat foarte mult pentru a ca spitalul să îndeplinească standardele necesare acreditării”, a afirmat, managerul spitalului din Slatina. Rezultatul oficial al evaluării spitalului din Slatina va fi comunicat peste câteva luni, potrivit lui Andrei Iordache.

În ultimii trei ani, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina au fost făcute investiţii de zeci de milioane lei, fonduri de la bugetul Consiliului Judeţean Olt, Primăria Slatina, de la Ministerul Sănătăţii şi fonduri europene nerambursabile. Au fost complet reabilitate şi dotate cu echipamente medicale noi Ambulatoriul, Unitatea de Primiri Urgenţe, alte secţii numai parţial modernizate şi echipate, iar în prezent sunt în derulare lucrări de modernizare şi dotare a secţiilor Ginecologie şi Neonatologie, urmând să fie făcute investiţii anul viitor la Pediatrie şi apoi în corpul central al unităţii. AGERPRES