spit jud resita.jpgLipsa unui număr suficient de medici cardiologi, care să poată asigura o linie de gardă permanentă, dar şi lipsa unui aparat cu rezonanţă magnetică au făcut ca Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, cea mai mare unitate spitalicească din Caraş-Severin, să fie încadrat în categoria a treia, în urma clasificării realizate de Ministerul Sănătăţii.

Această încadrare atrage după sine şi o finanţare mai redusă, în condiţiile în care bugetul alocat oricum nu acoperă toate cheltuielile. ‘În urma clasificării realizate de Ministerul Sănătăţii, Spitalul Judeţean va beneficia de o finanţare calculată la 0,95, faţă de indicele de referinţă 1, aplicat spitalelor de categoria întâi. Un indice bun, dar insuficient, raportat la cheltuielile pe care le implică funcţionarea spitalului.

Această clasificare nu este definitivă, spitalul putând opta oricând pentru o categorie mai bună’, a declarat vineri directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, Dumitru Secăşan. În aceeaşi categorie cu spitalul din Reşiţa se află şi cel din Caransebeş, dar cu plan de conformare, iar restul unităţilor din Caraş-Severin sunt încadrate în categoria a patra. AGERPRES