spital_mavromati_bt.jpgSpitalul Judeţean de Urgenţă ‘Mavromati’ Botoşani va fi debranşat, din această primăvară, de la sistemul public de termoficare, a anunţat, miercuri, managerul unităţii medicale, Gheorghe Damian. Potrivit acestuia, energia termică livrată de societatea comercială Modern Calor este mult mai scumpă decât cea produsă pe baza centralei termice proprii, care funcţionează pe gaze.

„Căldura de la Modern Calor este mai scumpă decât pe centrală proprie. În şedinţa de comitet director de săptămâna trecută s-a luat hotărârea să se anunţe firma Modern Calor că se reziliază contractul cu ei şi trecem pe centrală proprie”, a declarat Gheorghe Damian.

Spitalul din Botoşani a fost racordat la reţeaua de termoficare în urmă cu doi ani, iar facturile achitate în acest interval au depăşit 1,5 milioane de lei. Reprezentanţii municipalităţii susţine că decizia de debranşare a unităţii medicale de la societatea de termoficare ar trebui analizată mai atent. “Poate ar fi fost bine să avem o analiză, să vedem auditul complet, să vedem dacă decizia are la bază o analiza completă, ţinând cont de ceea ce înseamnă o debranşare de acolo”, a afirmat primarul Ovidiu Portariuc.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati va trece la furnizarea energiei termice pe bază de gaz, el deţinând deja centrală termică de mare capacitate. Societatea Modern Calor este deţinută, integral, de Consiliul Local al municipiului Botoşani. AGERPRES