spit_jud_giurgiu.jpgSpitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu este în pericol de a se închide din lipsa fondurilor în urma atacării bugetului propriu al Consiliului Judeţean de către Prefectura Giurgiu.

„Trezoreria Giurgiu ne-a anunţat că nu mai putem face plăţi în urma blocării bugetului Consiliului Judeţean Giurgiu ceea ce mi se pare incorect deoarece bugetul nostru este compus din trei părţi, o parte care vine de la Consiliul Judeţean, o parte de la CNAS şi o parte de la Ministerul Sănătăţii. Pentru că nu putem face plăţi situaţia este critică şi dacă în cinci-şase zile nu se rezolvă problema privind aprovizionarea cu medicamente şi soluţii perfuzabile putem ajunge la închiderea Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu”, a declarat marţi directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Mihai Petre.

El spune că şi situaţia privind hrana bolnavilor este critică, meniurile pentru aceştia fiind făcute din provizii respectiv cartofi, conserve sau gemuri, dar nu se pot face aprovizionările zilnice cu lapte, carne sau alte produse perisabile.

Totodată, din lipsa banilor Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu nu îşi poate achita datoriile la aparatura medicală luată în leasing sau la energia termică şi electrică ceea ce înseamnă penalităţi de aproximativ 600.000 de lei lunar, iar bolnavii de cancer riscă să rămână fără medicamente în următoarele două săptămâni. AGERPRES