spital jud baia mare.jpgSpitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare a fost trecut în clasa spitalelor regionale prin ordin al Ministerului Sănătăţii, urmând să acorde asistenţă medicală pentru judeţele limitrofe Sălaj şi Satu Mare, inclusiv judeţul Maramureş.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, dr. Călin Pop, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă o dată trecută în categoria spitalelor regionale, unitate va beneficia de fonduri sporite, inclusiv la categoria dotărilor cu tehnică şi aparatură medicală.

„Ordinul adoptat de Ministerul Sănătăţii se referă la o nouă formulă de organizare şi funcţionare a spitalelor regionale de urgenţă şi este de importanţă pentru unitatea noastră. Este pentru prima data când o unitate sanitară din judeţul Maramureş este inclusă şi i se recunoaşte, printr-un ordin de ministru, abilitatea de a îngriji cazuri medicale complexe şi critice, provenite din două sau mai multe judeţe apropiate. Aceste spitale vor primi în mod suplimentar fonduri necesare dotării cu aparatură de înaltă performanţă, fonduri necesare conformării la standardele UE. Este un moment important pentru judeţ, pentru spital, dar în acelaşi timp presupune şi responsabilităţi sporite, pentru ca va trebui sa facem faţă la cazuri mai multe, mai complicate pe care va trebui să le tratam mai bine”, a spus dr. Călin Pop.

De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, a susţin că unitatea medicală de urgenţă Baia Mare este capabilă să facă faţă unor asemenea cerinţe.

„Pentru noi, CJ Maramureş a fost o bucurie să putem colabora cu ministerul Sănătăţii. Acest ordin nu face decât să confirme realitatea, pentru că în Spitalul Judeţean Urgenţă s-a acordat prim ajutor şi au fost făcute intervenţii nu numai pentru oamenii din judeţul Maramureş, ci şi pentru cei din alte judeţe”, a declarat Zamfir Ciceu.
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare se află în plin proces de reabilitare exterioare a clădirii de 11 etaje a modernizării şi extinderii serviciului de primiri urgenţe. AGERPRES