Personalul angajat în cadrul blocului alimentar şi în compartimentul Dietetică din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia munceşte pentru a asigura pacienţilor, în fiecare zi, meniuri alimentare – mic dejun, prânz şi cină – sănătoase, săţioase şi gustoase, cu respectarea regimului caloric şi a echilibrului de proteine, lipide şi glucide.
Odată cu intrarea în vigoare a legii care prevede creşterea alocaţiei de hrană în spitale s-a reuşit îmbunătăţirea meniului acordat pacienţilor, aceasta fiind o preocupare constantă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. Inclusiv pacienţii care efectuează internări de zi primesc o gustare, o sticlă de apă plată şi o cafea.
Blocul alimentar şi compartimentul Dietetică sunt coordonate de către Nicoleta Vesa, asistent principal dietetician, care a redactat două cărţi cu reţete alimentare. Acestea au fost analizate, verificate şi avizate de forurile superioare de specialitate (acreditate de ISBN, sub egida O.A.M.G.M.A.M.R, filiala Alba, verificate de către profesori universitari). As. Nicoleta Vesa lucrează la SJU Alba Iulia de peste 24 de ani… cu mintea, cu mâinile şi cu sufletul.
Scopul comun al personalului SJU Alba Iulia este de a oferi pacienţilor o alimentaţie sănătoasă şi corectă, importantă inclusiv pentru recuperarea medicală.
La început de săptămână, meniul pe următoarele zile se afişează la avizierul fiecărei secţii. Acesta este diferenţiat în funcţie de afecţiunile medicale (diferit pentru pacienţii cu diabet hepatic sau oncologici). Ataşat, regăsiţi o serie de fotografii cu mâncăruri gătite servite pacienţilor din cadrul SJU Alba Iulia (ciorbe sau supe, feluri principale, garnituri, salate şi deserturi – toate sunt preparate respectând normele în domeniul dieteticii şi echilibrul alimentar).