alba_sju.jpgDe luna aceasta, Spitalul Judeţean Alba va oferi servicii de îngrijiri paliative care se adresează pacienţilor cu boli incurabile, aflaţi în stadii terminale ale bolii. Potrivit directorului medical, medicul oncolog Răzvan Curcă, din septembrie vor funcţiona 6 paturi de îngrijiri paliative în cadrul Secţiei de oncologie.

Într-o primă fază, aici vor fi îngrijiţi doar bolnavii de cancer, însă pe viitor se are în vedere extinderea serviciului şi pentru pacienţii cu altfel de boli incurabile. Unitatea spitalicească din Alba este prima din Transilvania şi printre puţinele de stat din ţară care contractează un astfel de serviciu cu Casa de Asigurări de Sănătate.

“Am contractat cu CAS două noi servicii – spitalizarea de zi şi îngrijirile paliative. În ceea ceea ce priveşte îngrijirile, Spitalul Judeţean Alba este printre puţinele unităţi de stat din ţară care introduce un astfel de serviciu, suntem chiar în faţa Clujului din acest punct de vedere”, a precizat Răzvan Curcă, citat de ziarul “Unirea”.

Acest serviciu va funcţiona efectiv de luna viitoare şi va fi deservit de 3 medici cu atestat în îngrijiri paliative şi asistente instruite în acest domeniu. Lucrările pentru amenajarea acestei secţii la standardele de calitate vor fi finalizate cel mai probabil în vara anului viitor, contractul semnat având termen de finalizare data de 31 mai 2012.

“Ţinta noastră este să facem un serviciu care să asigure calitate la cel mai înalt nivel şi confortul pacienţilor. Anul viitor, când totul va fi gata, vrem să integrăm în secţia de oncologie şi 4 paturi de hematologie, pe lângă cele 25 de oncologie şi 6 de îngrijiri paliative “, a mai spus doctorul Răzvan Curcă.