spitalul-titu.jpgO Unitate de Primiri Urgenţe, secţie a Spitalului Judeţean Târgovişte, a fost inaugurată, marţi, în oraşul dâmboviţean Titu, în clădirea fostului spital din localitate, desfiinţat în luna aprilie prin ordin al ministrului Sănătăţii. UPU de la Titu are cinci paturi, iar în prezent aici sunt angajaţi şase medici.

”Am înţeles de la conducerea Spitalului Judeţean Târgovişte că la camera de gardă de la Târgovişte s-a ajuns la o medie de prezentări de 220 de urgenţe. Este clar că vom prelua din aceste urgenţe. Avem medicii şi aparatura necesare pentru această secţie. La Titu, fostul spital consuma peste 90% din bani pe salarii şi doar 2% pe medicamente şi pe materiale sanitare. Eu am regretat că se desfiinţează spitalul de la Titu, dar acum sperăm să realizăm aici, în faza a doua, un centru multifuncţional cu laboratoare şi cabinete medicale”, a declarat primarul din Titu, Ilie Dinu.

El a spus că oraşul se află în plină dezvoltare, după ce a fost deschis Centrul Renault Technologie Roumanie, şi că este nevoie de o unitate medicală în localitate. Consiliul Judeţean Dâmboviţa a aprobat, încă din luna martie, o hotărâre de transformare a spitalului din Titu în secţie a Spitalului Judeţean Târgovişte. Spitalul din Titu avea circa 100 de paturi. AGERPRES