Spitalul Orăşenesc din Panciu a fost dotat cu un computer tomograf de ultimă generaţie, spaţiul special în care va funcţiona laboratorul de imagistică medicală al unităţii fiind inaugurat pe 20 ianuarie în prezenţa autorităţilor locale. Potrivit primarului oraşului Panciu, Iulian Nica, aparatul de ultimă generaţie, împreună cu toate dotările aferente, a fost achiziţionat în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, în valoare de aproximativ 5 milioane de lei.

Tomograful computerizat de ultimă generaţie este amplasat în laboratorul de imagistică medicală, realizat prin recompartimentarea şi extinderea corpurilor C3 şi C4 ale clădirii Spitalului Orăşenesc, astfel încât să corespundă normelor legale de funcţionare a compartimentului de specialitate. Spitalul Orăşenesc va avea mult de câştigat odată cu amenajarea noului laborator de imagistică medicală dotat cu computer tomograf. Vorbim de dotări cu care nu multe unităţi medicale se pot mândri şi ne bucurăm că putem veni în sprijinul pacienţilor„, a declarat Iulian Nica.

Edilul a precizat că dotarea Spitalului Orăşenesc Panciu cu tomograf de ultimă generaţie face parte dintr-un amplu proces de modernizare a unităţii medicale. În acest sens, Primăria localităţii a iniţiat şi implementat mai multe proiecte de investiţii cu finanţare europeană, prin intermediul cărora toate secţiile spitalului au fost dotate cu aparatură de specialitate.

Pacienţii care prezintă trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist vor beneficia de investigaţii gratuite la computerul tomograf. AGERPRES