spital negresti.jpgSpitalul Orăşenesc Negreşti, închis în urmă cu doi ani în urma unei decizii a guvernului Boc, va fi redeschis, după ce primăria a recâştigat în instanţă dreptul de folosinţă pentru unitatea sanitară, a declarat, miercuri, primarul oraşului Negreşti, Vasile Voicu.

„A fost un proces greu, care s-a terminat cu bine pentru miile de locuitori din Negreşti şi din localităţile limitrofe, privaţi vreme de peste doi ani de zile de un drept fundamental, cel la sănătate. Ar fi fost păcat să avem spital modern în oraş şi să fim nevoiţi să mergem în continuare la Spitalul Judeţean din Vaslui. Odată cu închiderea spitalelor în anul 2011, s-a comis o mare nedreptate faţă de oameni. Cât a stat închis spitalul, aparatura s-a mai deteriorat. Trebuie să vedem rapid ce măsuri vom lua”, a declarat primarul oraşului Negreşti, Vasile Voicu.

Autorităţile susţin că cea mai bună soluţie este redeschiderea unităţii ca secţie externă a Spitalului Judeţean Vaslui, astfel încât cheltuielile legate de întreţinere şi de personal să fie suportate de Consiliul Judeţean Vaslui.

După închiderea spitalului Negreşti, în anul 2011, fostul Consiliu Local al oraşului a decis concesionarea acestuia pe o perioadă de 15 ani către o firmă din Bucureşti, despre care actuala conducerea a primăriei susţine că nu a respectat termenii contractuali. Ulterior a urmat un proces care a fost tergiversat şi apoi suspendat. După ce Tribunalul Vaslui a decis suspendarea procesului, magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi au hotărât repunerea pe rol a procesului dintre Primăria Negreşti şi SC „Hospital Clinic dr. Filip” SRL Bucureşti pentru câştigarea dreptului de folosinţă al spitalului.

Decizia Tribunalului Vaslui prin care Primăria Negreşti a recâştigat dreptul de folosinţă asupra spitalului nu este definitivă. Primarul Vasile Voicu a declarat că atacarea cu recurs a deciziei Tribunalului Vaslui este puţin probabilă. AGERPRES