spital abrud.jpgSpitalul din oraşul Abrud va beneficia de o finanţare europeană nerambursabilă de peste un milion şi jumătate de lei pentru reabilitare şi modernizare, prin Programul Operaţional Regional.

Proiectul este primul de acest gen contractat în Regiunea Centru în cadrul domeniului de intervenţie “Reabilitarea, modernizarea şi echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate”. Contractul va fi semnat miercuri, la Alba Iulia, de directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru, Simion Creţu, şi primarul oraşului Abrud, Tiberiu Raţiu.

Spitalul din Abrud va beneficia astfel de finanţare nerambursabilă pentru reabilitare şi modernizare, în urma implementării proiectului “Modernizare, reabilitare şi echipare corp clădire Ambulatoriu de spital Abrud”. Contractul de finanţare are o valoare totală de aproape două milioane lei, din care suma nerambursabilă este de peste 1,5 milioane de lei. Lista specializărilor propuse spre a beneficia de fonduri nerambursabile în Ambulatoriul de la Spitalul din Abrud sunt Pediatrie, Obstetrică-Ginecologie, Chirurgie generală, ORL, Medicină internă, Recuperare.

Durata de implementare a proiectului este de opt luni, principalele lucrări efectuate fiind înlocuirea tâmplăriei interioare şi exterioare, înlocuirea acoperişului clădirii, recompartimentări încăperi conform normelor sanitare corespunzătoare cerinţelor UE şi construire rampe acces persoane cu handicap. În plus, prin proiect vor fi achiziţionate echipamente moderne de diagnostic: aparat analizator pentru laboratorul de ambulatoriu, aparat videoendoscopic, aparat combină electro-terapie, analizator biochimic, autoclav laborator, electrocardiograf, ecograf şi generator oxigen. AGERPRES