Conducerea Spitalului de Urgenta ”Sfantul Ioan cel Nou” Suceava va testa calitatile manageriale ale sefilor de sectii in urmatoarele trei luni, in scopul responsabilizarii
acestora si a eficientizarii activitatii unitatii sanitare.
Purtatorul de cuvant al spitalului, Marius Bradatan, a declarat ca sefilor de sectii le-a fost comunicat bugetul pe care il au la dispozitie, iar ei vor trebui sa-l foloseasca judicios pentru a face fata solicitarilor din partea pacientilor. Marius Bradatan a spus ca pentru a se incadra lunar in buget fiecare coordonator de sectie din spital va trebui sa gestioneze atent problema privind salariile, sa nu permita recomandarea de analize medicale in exces si sa evite risipa de medicamente.

Testarea va dura doua-trei luni, iar in functie de concluziile acesteia vor fi incheiate sau nu contracte individuale de management intre conducerea spitalului si sefii de sectie.

Marius Bradatan a afirmat ca unii sefi de sectie nu sunt de acord cu semnarea unor astfel de contracte, pentru ca, sustin acestia, nu vor sa fie singurii responsabili de gestionarea sectiilor pe care le coordoneaza.