spital sf andrei.jpgPreşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac, a inaugurat pe 25 ianuarie noua Secţie de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă a Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Galaţi.

Lucrările de reparaţii capitale ale secţiei au începul în luna iulie 2011 şi au durat 6 luni, pănă la sfârşitul anului trecut. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 966.000 lei, banii fiind suportaţi din bugetul Consiliului Judeţului Galaţi, în urma aprobării prin hotărârea nr. 597/2011.

De la darea în folosinţă a Spitalului Judeţean Galaţi, în 1972, în Secţia de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă nu a avut loc nicio igienizare, ci doar mici intervenţii locale în anumite încăperi destinare medicilor şi asistentelor.

„Voi continua investiţiile în sistemul sanitar din subordinea Consiliului Judeţului, considerând că este cel mai important lucru pentru cetăţenii judeţului Galaţi. Accesul la un sistem sanitar modern trebuie să fie garantat de fiecare autoritate locală pentru cetăţenii comunităţii sale şi acest lucru reprezintă pentru mine o prioritate. Am investit anul trecut în sistemul sanitar gălăţean aproximativ 6,7 milioane de euro, iar politica mea de alocare de fonduri pentru această zonă va continua şi în acest an”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac.

Unităţile spitaliceşti aflate în reţeaua Consiliului Judeţului Galaţi au beneficiat de o atenţie sporită din partea preşedintelui Eugen Chebac încă din momentul preluării lor de la Ministerul Sănătăţii. Astfel, sumele alocate au vizat în principal modernizarea şi îmbunătăţirea infrastructurii spitaliceşti, dar mai ales dotarea cu echipament şi mobilier medical nou, aşa cum s-a făcut în cazul Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei, reabilitat din fonduri europene şi redeschis la finele anului trecut.

La nivelul Spitalului Clinica Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Consiliul Judeţului Galaţi are în derulare 8 obiective de investiţii valoarea acestora depăşind 17,8 milioane de lei noi (adica 4,1 milioande de euro).