Activităţile medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare sunt îngreunate de reparaţiile capitale a clădirii de 11 etaje efectuate la exterior şi interior.
Unitatea medicală se află în reparaţii de aproape un an de zile, iar accesul spre anumite secţii din spital a fost redirecţionat prin alte zone pentru a uşura activitatea constructorilor.
Oficialii instituţiei medicale apreciază că din cauza lucrărilor de reparaţii peste 40% din clădire este nefuncţională.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, dr. Călin Pop, a declarat, că odată cu începerea reparaţiilor clădirii, numărul solicitărilor s-a dublat, însă activitatea medicală s-a desfăşurat normal. „Deşi aproape 40% din clădire e nefuncţională, serviciile medicale n-au fost afectate. Aceasta este singura dificultate pentru noi, dar şi pentru constructor care e obligat să execute lucrări în condiţii nu tocmai prielnice, însă investiţia trebuie terminată. Spitalul Judeţean de Urgenţă este una dintre cele mai solicitate unităţi medicale, iar actul medical trebuie să decurgă firesc indiferent de problemele interne”, a spus dr. Călin Pop.
Potrivit acestuia, reabilitarea spaţiilor interioare, inclusiv a sălilor de operaţii a continuat normal şi în momentele când se opera. Managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare a precizat că intervenţiile chirurgicale grave se efectuează imediat, timp în care constructorii îşi încetează munca, iar cazurile mai puţin grave sunt operate zilnic după ora 14.00.
Medicul a mai precizat că din momentul intrării în reparaţie a spitalului nu au fost înregistrate disfuncţionalităţi în funcţionarea serviciului urgenţă sau chirurgie, iar îngrijirile acordate pacienţilor au decurs normal.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, construit în anul 1972, se află într-un amplu proces de modernizare şi reabilitare ale cărui costuri au fost estimate la aproape 60 de milioane de euro. Lucrările vor fi terminate la finele acestui an. AGERPRES