spital recuperate cj.jpgAmbulatoriul de hidroterapie al Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca a fost reabilitat şi modernizat cu fonduri europene, valoarea investiţiei ridicându-se la 3,2 milioane de lei.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj au arătat, marţi, într-o conferinţă de presă, că prin implementarea proiectului a crescut de la 27 la 41 numărul sălilor de tratament, prin recompartimentarea lor, că va creşte cu 25% numărul pacienţilor în ambulatoriu şi va fi redus la jumătate timpul de aşteptare pentru pacienţi.

Proiectul, intitulat „Reabilitarea şi modernizarea ambulatoriului Corp F – Hidroterapie al Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca”, a fost finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională (85%), de la bugetul de stat (13%) şi din bugetul CJ Cluj (2%).

Managerul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, Sanda Patrichi, a declarat că numărul bolnavilor şi adresabilitatea sunt în continuă creştere în unitatea medicală pe care o conduce, media anuală a pacienţilor internaţi ridicându-se la 12.000, la care se adaugă 35.000 – 50.000 de pacienţi trataţi în ambulatoriu.

„Toate tratamentele moderne existente la nivel european care folosesc ca factor terapeutic apa sunt disponibile în această bază de tratament, începând cu băile galvanice, paturi celulare, cu duşurile scoţiene, cu parafina, nămolul, cu hidro-kineto-terapia individuală sau de grup, totală sau pe segmente, sauna”, a explicat Sanda Patrichi. AGERPRES