Ministerul Sănătății a aprobat un nou proiect de finanțare depus de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, care vizează dotarea compartimentelor ATI nou-născuți cu echipamente medicale de ultimă generație, îmbunătățirea programelor de screening pentru nou-născuți și realizarea unui Centru regional de formare a personalului de specialitate.

Finanțarea proiectului se va realiza prin Planul Național de Redresare și Reziliență, având un buget total de 14.204.066,77 lei (fără TVA).

Este cel de-al cincilea proiect de finanțare accesat de spital în ultimii doi ani și al treilea proiect prin PNRR. Cu ajutorul fondurilor puse la dispoziție se vor demara achiziții de aparatură și investiții la cele două compartimente ATI care funcționează în cadrul Secțiilor Clinice Neonatologie I și II.

Anual, cele două compartimente de specialitate tratează un număr de aproximativ 2400 de nou-născuți care prezintă diferite complicații la naștere, provenind din județul Cluj și județele limitrofe. Gradul de ocupare a paturilor de terapie intensivă-nou născuți este de aproximativ 120 %.

Sursa: Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca