Sp_jud_arad_.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Arad Nicolae Ioţcu crede că este „normal” ca Spitalul Clinic Judeţean să fie clasificat şi în acest an ca unitate sanitară de categoria a doua, aceasta fiind, în opinia sa, o „recunoaştere a implicării CJ Arad în procesul de modernizare” a respectivei unităţi spitaliceşti.

„Apreciez că era normal să primim un vot de încredere din partea Ministerului Sănătăţii. Menţinerea gradului II de clasificare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă este o recunoaştere a
implicării Consiliului Judeţean Arad în procesul de modernizare a spitalului, prin investiţiile demarate şi prin achiziţionarea de aparatură medicală. Suntem convinşi că se observă o creştere a îmbunătăţirii condiţiilor din spital, atât pentru pacient, cât şi pentru cadrele medicale care îşi desfăşoară activitatea. Doresc să asigur cetăţenii că vom continua investiţiile demarate în cadrul spitalului, prin alocări de bani, atât pentru lucrări de modernizare şi reabilitare, cât şi pentru achiziţionarea de aparatură medicală, asftel încât, în final, să avem condiţii moderne de desfăşurare a actului medical”, a declarat luni Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliul Judeţean Arad.

Potrivit lui Ioţcu, în cursul anului trecut s-a realizat lucrarea de izolare termică a clădirii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, lucrare care, pe lângă faptul că asigură o bună izolaţie din punct de vedere termic şi fonic, oferă şi un aspect civilizat, modern şi estetic al imobilului. Tot în anul trecut a fost dat în exploatare parcul de panouri solare, care este la ora actuală cel mai mare parc de panouri solare din ţară care deserveşte un spital, prin această investiţie fiind eliminate cheltuielile cu apa caldă, din sistemul centralizat de termoficare. Totodată, este în curs de renovare şi modernizare blocul operator al spitalului.

‘Doresc să îi asigur pe cetăţenii că vom continua investiţiile demarate în cadrul spitalului, prin alocări de bani, atât pentru lucrări de modernizare şi reabilitare, cât şi pentru achiziţionarea de aparatură medicală de ultimă generaţie şi, de asemenea, vom demara în cursul anului 2012 o serie de noi investiţii, toate făcute cu scopul de a îmbunătăţi permanent condiţiile spitaliceşti, inclusiv un act medical de calitate în SCJU Arad’, a mai adăugat Nicolae Ioţcu.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Arad, rămâne în continuare clasificat ca unitate sanitară de categoria a II-a, până la data de 31 decembrie 2012, printr-un ordin al ministrului Sănătăţii Ladislau Ritli. AGERPRES