Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad va suplimenta cu 55 numărul de paturi dotate cu prize de oxigen pentru pacienţii cu COVID-19, în contextul creşterii numărului de arădeni diagnosticaţi cu virusul SARS-CoV-2 care se prezintă la spital pentru internare, a informat unitatea medicală.

„Ţinând cont de numărul tot mai mare de pacienţi pozitivi care au nevoie de oxigen, pentru a putea interna toţi pacienţii care necesită îngrijire medicală în regim de spitalizare continuă am decis, la nivelul Comandamentului de Criză al SCJU Arad, creşterea numărului de paturi pentru pacienţii cu această afecţiune”, a precizat managerul interimar al SCJU Arad, Florina Ionescu.

Potrivit sursei citate, numărul de paturi dotate cu prize pentru oxigen va fi suplimentat cu 55 de unităţi.

La SCJU Arad, pe secţiile COVID-19 sunt internaţi 289 de pacienţi, dintre care 25 în secţiile de terapie intensivă. De asemenea, în cadrul Compartimentului de Boli Infecţioase Copii sunt internaţi 15 copii. Dintre pacienţii internaţi pe secţiile COVID-19 (cu excepţia secţiilor de terapie intensivă şi a compartimentului pentru copii) – 200 au nevoie de administrare continuă de oxigen. AGERPRES