Duminică, 24.07.2022 ora 20,00, va avea loc deschiderea Şcolii de Vară de Psihopatologie. Evenimentul este organizat de către Asociaţia Română de Psihiatrie şi Psihoterapie, în parteneriat cu Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu şi Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii „Lucian Blaga”şi Societatea Portugheză de de Psihiatrie şi Sănătate Mintală.

Programul Şcolii de vară este adresat medicilor rezidenţi în Psihiatrie, aflaţi în anii II-V de pregătire, şi tinerilor medici specialişti psihiatri, aflaţi în primii 5 ani de activitate, în total fiind înscrişi 30 de participanţi.

Cazarea şi masa vor fi asigurate de organizatori, la Centrul de perfecţionare şi cercetare din Păltiniş al Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu.

Atelierele din cadrul şcolii vor fi coordonate de către specialişti în domeniu, precum:

– Acad. Prof. Univ. Dr. Mircea Lăzărescu (UMF Timişoara)

– Prof. Univ. Dr. Aurel Nireştean (UMF Târgu Mureş)

– Prof. Dr. Luis Madeira (Lisabona, Portugalia) – invitat on-line

– Psihoterapeut Dr. Petre Rădescu

– Şef lucrări Dr. Ciprian Băcilă (Facultatea de Medicină Sibiu)

– Şef lucrări Dr. Ana Giurgiuca (UMF Bucureşti)

Programul Şcolii de Vară de Psihopatolgie cuprinde atât prezentări ale specialiştilor în domeniu, workshop-uri precum şi alte activităţi recreative ce constă în vizite ale Colectivului de Cercetare Ştiinţtifică în Neuroştiinţe din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, Schitului de la Păltiniş precum şi o drumeţie montană cu ghid organizată în colaborare cu Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu.

„Ne bucurăm de prezenţa unor personalităţi de renume din domeniul psihiatriei din România precum şi a partenerilor noştri din Portugalia. Sperăm ca acest eveniment să atragă în fiecare an cât mai mulţi participanţi şi specialişti din acest domeniu şi să devină reprezentativ pentru medicină atât la nivel naţional cât şi internaţional”, precizează directorul medical al Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu.