ambulatoriu_pneumo_mare.jpg Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie va avea un ambulatoriu care va fi modernizat cu fonduri europene în valoare totală de 9,7 milioane de lei. Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, a declarat că ambulatoriul va fi funcţional de la jumătatea anului viitor, câştigătorul licitaţiei de lucrări fiind CC Moldoconstruct SA Iaşi. Lucrările vor consta în reabilitarea şi modernizarea clădirii Ambulatoriului de Specialitate, reamenajarea spaţiilor existente şi crearea de unora cu funcţiuni noi, precum şi dotarea şi îmbunătăţirea infrastructurii medicale din cadrul ambulatoriului.

„Consiliul Judeţean Iaşi implementează patru proiecte de reabilitare a ambulatoriilor de specialitate, pentru fiecare dintre acestea reuşind să atragă fonduri europene. Ambulatoriul de la fostul Spital de Urgenţe ‘Sf. Ioan’ a fost deja finalizat, iar lucrările la Ambulatoriile Spitalelor ‘Cuza Vodă’, de Pneumoftiziologie şi al celui de Neurochirurgie au fost demarate din a doua jumătate a anului trecut. Alături de investiţiile care se vor face din fondurile Consiliului Judeţean la spitalele monobloc ‘Sf. Maria’ şi cel de Neurochirurgie, lucrările de modernizare a Ambulatoriilor sunt cele mai mari investiţii în modernizarea, repararea şi dotarea spitalelor din ultimul sfert de secol”, a spus Cristian Adomniţei.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului de Pneumoftiziologie, obiectivul general îl constituie îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est pentru asigurarea unui acces egal al cetăţenilor la serviciile de sănătate. Obiectivul specific îl constituie Reabilitarea şi modernizarea Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi în vederea îmbunătăţirii accesului cetăţenilor la servicii medicale de calitate. AGERPRES