spit_baneasa_diploma.jpgSpitalul Băneasa, din cadrul Rețelei de sănătate REGINA MARIA, este prima și singura instituție medicală din România care obține acreditarea Joint Commission International, liderul mondial în acreditările de sănătate. Acreditarea JCI reflectă recunoașterea la cel mai înalt nivel privind desfășurarea actului medical într-un mediu sigur pentru pacient, aliniat la standarde internaționale. Odată cu obținerea acreditării JCI, Spitalul Băneasa devine singurul spital dedicat sănătății mamei și copilului din topul celor mai prestigioase unități medicale din Europa de Sud-Est.

Gradul de conformitate cu standardele JCI obținut de Spitalul Băneasa este unul dintre cele mai mari din regiune, respectiv 98%. Procesul de acreditare a Spitalului Băneasa a durat aproximativ un an și a presupus o investiție totală în valoare de 200.000 de euro. În această perioadă o echipă de 17 membri ai Spitalului a fost implicată în evaluarea a peste 1100 de indicatori și 285 de standarde, demonstrând conformitatea cu standardele JCI.

Joint Commission International a acordat Spitalului Băneasa recunoașterea internațională în urma unui proces riguros de testare și evaluare a calității serviciilor medicale și a siguranței pacientului, condus de două echipe formate din cei mai experimentați specialiști din domeniul sănătății la nivel mondial.

„Instituțiile medicale din întreaga lume își propun să creeze un cadru sigur pentru pacient, concentrat pe calitatea serviciilor și îmbunătățirea constantă a proceselor”, a declarat Paula Wilson, președinte și director executiv al JCI. „Acreditarea JCI satisface această nevoie prin ușurarea procesului de creștere a performanței unei instituții medicale, atât în privința calității serviciilor, cât și a siguranței pacientului. Încurajez întreaga comunitate medicală din România să salute angajamentul asumat proactiv de Spitalul Băneasa pentru calitatea serviciilor și siguranța pacientului”, a completat Paula Wilson.

„Sunt onorat și mândru totodată că Spitalul Băneasa este primul spital din România care primește recunoaștere internațională, confirmând din nou performanța și siguranța serviciilor medicale oferite, la standarde americane. Obținerea acestei performanțe la nivel internațional de către Spitalul Băneasa este o premieră națională și un mare pas înainte pentru întregul sector medical, fiind prima instituție medicală care se aliniază cu succes comunității mondiale a organizațiilor acreditate JCI. Misiunea noastră de a pune siguranța pacientului pe primul loc a obținut acum recunoaștere internațională și intenționăm extinderea acesteia la nivelul întregii rețele”, a declarat Fady Chreih, director executiv Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA.

Standardele care stau la baza acreditării JCI vizează în principal arii cu aplicabilitate directă în siguranța pacientului. Acestea sunt împărțite în standarde privind îngrijirea pacientului și managementul organizațional, precum accesul la îngrijire, satisfacția pacienților, controlul infecțiilor și respectarea drepturilor pacientului și ale familiei sale. Standardele JCI vizează, de asemenea, un plan integrat de management al riscurilor legate de clădire și facilități, calificările echipei medicale, îmbunătățirea constantă a serviciilor și siguranța pacientului, conducerea organizației și managementul comunicării la nivel intern și extern.

„În Spitalul Băneasa, pacientul este privit ca un întreg și sunt adresate toate nevoile acestuia de natură fizică, psihică, emoțională. Astfel, încă de la internare, se evaluează riscurile de contactare de infecții, riscul de cădere, scorul de durere, nevoile de educație, nevoile nutriționale sau de recuperare funcțională. În funcție de nevoile identificate, echipele medicale aplică protocoale de îngrijire personalizate”, declară dr. Nirvana Georgescu, Director de Calitate și Siguranța Pacientului, Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA.

spit_baneasa_medici.JPG

Joint Commission International
este o organizație americană care reprezintă cel mai apreciat standard internațional în sistemul de sănătate la nivel mondial. A câștigat respectul Organizației Mondiale a Sănătății, fiind organizația care impune și evaluează standardului suprem pentru grija și siguranța pacientului, în toată lumea. Din peste 20.000 de organizații evaluate, doar 707* de centre medicale și spitale au primit recunoașterea JCI pentru îndeplinirea misiunii de a fi cei mai buni, de a pune pacientul pe primul loc și de a se conforma tuturor condițiilor pentru ca pacientul să fie în siguranță.

Spitalul Băneasa cuprinde toate soluțiile medicale pentru mamă și copil, reunind sub același acoperiș servicii complexe de obstetrică-ginecologie cu cele de pediatrie, din momentul naşterii până la 18 ani. Spitalul Băneasa înseamnă medicina regândită pentru mamă și copil și este singurul spital privat din România în care pacienții au acces la operații intrauterine, supraveghere prematuri născuți de la 24 săptămâni de sarcină, terapie intensivă neonatală, departament de medicină materno-fetală, echipe chirurgicale multidisciplinare, terapie intensivă copii și adulți, chirurgie minim invazivă ginecologică, chirurgie minim invazivă abdominală, chirurgie pediatrică, chirurgie oncologică, 5 linii de gardă pentru pediatrie, obstetrică-ginecologie, neonatologie și terapie intensivă.

Reţeaua de sănătate REGINA MARIA este cea mai extinsă reţea de servicii medicale private din România, cu peste 2000 de medici permanenţi şi colaboratori în cele 21 de locații prezente în Bucureşti şi în ţară. Rețeaua de sănătate REGINA MARIA și-a câștigat poziția de lider pe piața medicală românească datorită calității serviciilor oferite și a numărului impresionant de unități medicale prin intermediul cărora se adresează celor peste 260 000 abonați şi altor sute de mii de pacienți din retail. În cifre, la nivelul lunii iunie 2014, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA înseamnă: 21 locații proprii, 4 spitale, 2 maternități, 3 campusuri medicale, 5 centre de imagistică, 7 laboratoare acreditate, bancă proprie de celule stem și peste 140 de policlinici partenere în țară.

JCI_infografic.jpg