brasov_spitjud.jpgConsilierii judeţeni au votat, joi, în şedinţa de plen, un proiect de hotărâre care prevede acordarea de bani spitalelor din subordinea Consiliului Judeţean pentru achiziţionarea de aparate de aer condiţionat.

Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, cel mai mare din judeţ, i-a fost acordată suma de 500.000 de lei pentru dotarea a două săli din Blocul Operator Ortopedie cu instalaţii de climatizare cu flux lamelar pentru a se respecta astfel normele sanitare şi pentru reducerea infecţiilor nozocomiale. De asemenea, vor putea fi achiziţionate 15 aparate de aer condiţionat care vor fi montate în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) şi în camerele de gardă.

Şi Spitalul de Neurologie şi Psihiatrie, cel de Pneumoftiziologie, Maternitatea şi Spitalul de Boli Infecţioase vor primi câte 50.000 de lei pentru cumpărarea a 16 aparate de climatizare, iar Spitalul de Copii – 70.000 de lei pentru achiziţionarea a 22 de aparate de aer condiţionat.
Cele şase spitale, toate aflate în municipiul reşedinţă de judeţ, sunt administrate de CJ din luna iunie 2010. În tot acest interval, CJ a acordat acestor spitale diverse sume pentru cumpărarea de aparatură sau pentru reabilitarea unor clădiri ale acestora. Potrivit preşedintelui CJ, Aristotel Căncescu, în acest mandat, unul dintre proiectele mari pe care doreşte să le realizeze este şi construirea unui Spital Clinic Universitar de Urgenţă la Braşov. AGERPRES