Spitalele din judet mai au fonduri pentru platirea salariilor personalului si achitarea utilitatilor doar pentru luna in curs.
Purtatorul de cuvant al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Olt, Gabriela Pavel, a confirmat, miercuri, temerile directorilor de spitale, care la inceputul anului sustineau ca fondurile alocate de CJAS Olt le vor ajunge numai pana in luna octombrie. Gabriela Pavel a spus ca Spitalul Judetean Slatina deja a ramas fara bani de salarii si, pentru rezolvarea acestei probleme, fondurile primite de CJAS Olt pentru spitale la ultima rectificare bugetara vor fi distribuiti, in cea mai mare parte, spitalului slatinean.

„Pentru luna in curs, a fost rezolvata problema banilor. CJAS va da spitalului judetean cea mai mare parte din cei 3,5 milioane lei primiti la ultima rectificare bugetara. Pentru asigurarea fondurilor necesare spitalelor in lunile noiembrie si decembrie, CJAS Olt a solicitat o noua rectificare bugetara. Este singura solutie, altfel spitalele din Olt ar ramane fara bani de salarii, ceea ce nu s-a intamplat niciodata. Probabil ca banii vor fi alocati la o noua rectificare bugetara, ce speram sa aiba loc in prima parte a lunii noiembrie”, a explicat Gabriela Pavel.

Deocamdata, in judet, numai Spitalul Judetean Slatina a avut probleme cu asigurarea fondurilor pentru salarii si utilitati. Aceste probleme au fost rezolvate numai verbal, dupa ce presedintele CJAS Olt, Tiberiu Mateescu, a promis ca va acorda spitalului aproape 3 milioane lei. fonduri provenite de la ultima rectificare bugetara.

Potrivit purtatorului de cuvant al CJAS Olt, institutia a solicitat Casei Nationale de Asigurari de Sanatate 29 milioane de lei, din care a primit la rectificarea bugetara numai 3,5 milioane lei, suma ce poate ajunge numai o luna, doar pentru Spitalul Slatina. In rezolvarea chestiunii fondurilor pentru unitatile spitalicesti din judet s-a implicat si prefectul Octavian Popescu, care joi va media o intrevedere intre directorii de spitale din judet si reprezentantii CJAS Olt, pentru gasirea unor solutii.