Peste 250 de specialişti din ţară şi din străinătate se află la Iaşi pentru a participa, în perioada 28-30 mai, la cea de-a şasea ediţie a Congresului Internaţional de Ortodonţie, care se derulează sub titlul „Interrelaţii în ortodonţie”. Peste 250 de specialişti ortodonţi, cadre universitare, medici, practicieni din ţară şi din străinătate participă, timp de trei zile, la conferinţe susţinute de 20 de personalităţi marcante ale lumii ortodontice din Franţa, Belgia, Elveţia, Italia, Spania, Austria, Grecia, Egipt, Liban, Ungaria, Republica Moldova şi SUA.

„Caracterul deosebit al acestei ediţii este dat de participarea unora dintre cele mai remarcabile personalităţi ale lumii ortodontice mondiale. Astfel, preşedintele de onoare al Congresului este prof.dr. Ravindra Nanda (SUA) iar printre lectorii prezenţi se numără vicepreşedintele Federaţiei Mondiale de Ortodonţie (WFO) prof. dr. Abbas Zaher (Egipt), dr. Panagiotis Skoularikis (Grecia) vicepreşedintele Federaţiei Europene a Ortodonţie (FEO) şi prof.dr. Thierrz De Coster (Belgia) preşedintele Societăţii Mondiale a Ortodonţilor Francofoni”, a declarat prof.univ.dr. Irina Zetu, organizatorul evenimentului.
În cadrul acestui eveniment are loc un curs pre congres susţinut de prof. Dr. Ravindra Nanda şi un curs post congres susţinut de dr. Pascal Schumacher, specialist renumit din Germania. AGERPRES