Peste 500 de specialişti în recuperare medicală, din ţară şi din străinătate, s-au reunit la Sibiu la cel de-al 38-lea Congres Naţional Anual de Reabilitare Medicală, manifestare ştiinţifică de prestigiu care s-a desfăşurat vineri și sâmbătă. Evenimentul a fost organizat de Societatea Română de Reabilitare Medicală, condusă de Conf. Univ. Dr. Adrian Bighea, Şeful Catedrei de Medicină Fizică şi Recuperare din cadrul UMF Craiova. Totodată, în organizarea congresului este implicată şi Dr. Popa Florina, medic şef al Secţiei Clinice Reabilitare Medicală I a SCJU Sibiu şi şef lucrări în cadrul Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, în calitate de membru al board-ului Societăţii Române de Reabilitare Medicală.

„Acest congres reprezintă un eveniment important pentru specialitatea noastră în cadrul căruia sunt prezentate teme şi abordări actuale în reabilitarea medicală, fiind invitaţi şi prestigioşi profesori universitari din Italia (Prof. Franco FRANCHIGNONI şi Prof. Calogero Foti de la Universitatea Tor Vergata din Roma) şi Turcia (Prof. Levent Ozcakar de la Universitatea Hacettepe din Ankara). Suntem onoraţi pentru faptul că suntem implicaţi în organizarea congresului şi în susţinerea programului ştiinţific prin participare efectivă cu lucrări ştiinţifice”, a declarat a declarat Dr. Popa Florina, medic şef al Secţiei Clinice Reabilitare Medicală I.

La eveniment au participat şi medicii cu specialitatea reabilitare medicală din cadrul secţiilor clinice de Reabilitare Medicală I şi II ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. De asemenea, au avut loc prezentări de tip poster, precum şi mai multe work-shopuri susţinute de invitaţi străini. E-posterele pot fi vizionate pe tot parcursul desfăşurării congresului în zona special amenajată de organizatori. Tot în cadrul evenimentului a fost organizată şi o expoziţie de echipamente tehnice, produse farmaceutice şi de literatură de specialitate.

Organizatorii au pregătit mai multe surprize participanţilor. Astfel, toţi membrii societăţii au primit gratuit un exemplar din lucrarea „Tratat de medicină fizică şi reabilitare” a reputatului specialist american Prof. Dr. Randall L. Braddom, tradus pentru prima dată în limba română. De asemenea, toţi participanţii au primit câte un voucher pentru descărcarea gratuită a variantei electronice a unui tratat de ecografie musculoscheletală. AGERPRES