Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a dat asigurări, la Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas, că niciun drept câştigat până în prezent nu va fi eliminat din noul contract colectiv de muncă şi a anunţat că a fost finalizată legea profesiilor medicale.

„Am finalizat legea profesiilor medicale după o dezbatere îndelungată. Şi negocierea contractului colectiv de muncă poate fi terminată, aşa cum ne-am angajat cu noua echipă din minister pe care am desemnat-o. Pot să vă spun că niciun drept câştigat până în prezent nu va fi eliminat din noul contract colectiv de muncă. Cred că v-am demonstrat că aveţi un ministru aproape şi deschis la dialog”, a afirmat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Ea a spus că sunt „în lucru” indicatori de monitorizare a performanţei personalului medical. „Avem în lucru indicatori de monitorizare a performanţei personalului medical. Dar vreau să ne sprijiniţi şi să atrageţi atenţia colegilor dumneavoastră privind comportamentul la locul de muncă, pentru că încă primesc semnale de la pacienţi pe acest subiect”, a arătat demnitarul.

Ministrul Sănătăţii a participat pe 25 octombrie la Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas din România. Cu acest prilej, a discutat cu reprezentanţii structurilor teritoriale ale Sanitas mai multe teme de interes privind negocierea contractului colectiv de muncă, modul de aplicare a legii salarizării unitare şi al regulamentului de sporuri în unităţile sanitare din subordinea ministerului şi a autorităţilor locale, situaţia personalului din centrele medico-sociale şi cabinetele şcolare, modalităţile de acordare a tichetelor de masă şi indemnizaţiilor de hrană în unităţile sanitare.

Ministrul Sănătăţii a răspuns mai multor întrebări punctuale privind salarizarea, asigurarea resurselor umane în unităţile sanitare mici din subordinea autorităţilor locale sau obţinerea unor drepturi, conform sursei citate. AGERPRES