spital bozovici.jpgÎnchiderea spitalului din Bozovici ar putea aduce locuitorilor zonei o unitate sanitară mult mai modernă, a declarat vineri, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde.

‘Evident că nu vom lăsa lucrurile aşa. Vom avea discuţii cu primarul de la Bozovici, Aurel Miclea, dar şi la nivelul Ministerului Sănătăţii, să construim acolo o instituţie de sănătate publică, mult mai modernă decât cea care a fost până acum, unde să aducem şi medici care să asigure asistenţă de specialitate calificată, în aşa fel încât Valea Almăjului să aibă o unitate sanitară performantă’, a afirmat Frunzăverde.

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin a accentuat asupra faptului că spitalul din Bozovici nu a fost performant, din punctul de vedere al asistenţei medicale, dar că geografic celelalte localităţi în care unităţile spitaliceşti au fost păstrate, respectiv Reşiţa sau Oraviţa, sunt departe. ‘Acum, însă, avem ocazia să reabilităm spitalul şi din punct de vedere hotelier, dar şi din punct de vedere medical. Încă nu ştim cu siguranţă, dar poate vom face acolo o secţie a Spitalului Judeţean din Reşiţa, ca să putem asigura în întreaga Vale a Almăjului asistenţa medicală necesară. O să vedem şi ce fonduri pot fi accesate, aşa încât să organizăm acolo o structură medicală necesară şi mai performantă decât cea care a fost până acum’, a precizat Sorin Frunzăverde.

Acesta a menţionat că desfiinţarea celor trei spitale din judeţul Caraş-Severin – Bocşa, Bozovici şi Anina – nu va aduce economii semnificative în funcţionarea sistemului de sănătate publică.AGERPRES