87% dintre șoferii participanți la sondajul MagAutomobile au schimbat anvelopele cu unele potrivite pentru iarnă. În topul operațiunilor de pregătire se mai regăsesc: antigel (42%) și lichid special de parbriz (35%).

Mai puțin de 20% dintre șoferii chestionați completează pregătirile de iarnă și cu alte măsuri: schimbat ulei (19%), schimbat filtre (12%), achiziționarea unei raclete (12%) și a unei lopeți (12%).

Totodată, 2% dintre șoferi au afirmat că nu fac nici o pregătire specială pentru iarnă, din cauza lipsei de bani sau pentru că nu consideră necesar sau nu au avut timp.

Sondajul MagAutomobile s-a desfășurat în perioada 1-15 decembrie și a fost adresat șoferilor din județele din Nord-Estul României. Peste 400 de persoane au răspuns la chestionarul publicat pe pagina magautomobile.ro. Prin tragere la sorți, 5 participanți vor primi câte un kit de iarnă oferit de MagAutomobile.

Magautomobile.ro este o platformă integratoare dezvoltată de grupul de firme Mega Auto – ATI Motors Holding, care are o experiență de peste 18 ani pe piața serviciilor auto din Nord-Estul României.