Un număr de 31 de şoferi STB au învăţat, pe parcursul a două zile, cum să acorde primul ajutor în caz de urgenţă.

În perioada următoare, toţi cei 3.000 de şoferi şi vatmani, dar şi controlorii vor fi instruiţi să acţioneze când o persoană are nevoie de acordarea primului ajutor.

„Săptămânal, la 112 se primeşte minim un apel de intervenţie pentru un călător aflat într-unul din mijloacele de transport în comun din Bucureşti. Iar, cel puţin o dată pe săptămână, este necesară intervenţia unui echipaj medical. Viteza de reacţie şi primele îngrijiri, până la sosirea ajutorului specializat, pot salva vieţi”, a scris primarul general al Capitalei, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Cursurile de prim ajutor pentru angajaţii STB sunt oferite de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia Generală Situaţii de Urgenţă, Statistici şi Strategii, în colaborare cu Asociaţia Societatea de Salvare Bucureşti – ASSB.

Conform unei postări pe pagina de Facebook a STB, primii care au urmat cursurile au fost conducătorii auto de la Autobaza Titan şi cei de la autobaza Floreasca. Ei au învăţat dezobstrucţia căilor respiratorii, poziţia laterală de siguranţă, resuscitarea şi utilizarea unui defibrilator automat.

„Ne preocupăm, zi de zi, pentru a transporta oamenii în siguranţă! De aceea, ne instruim periodic personalul navigant cu privire la respectarea regulilor de circulaţie, dar şi a regulilor de conduită faţă de călători. Acum îi pregătim şi pentru a putea interveni la salvarea unor vieţi, în caz de nevoie”, a declarat directorul general al STB, Daniel Istrate. AGERPRES

 

Sursa foto: Societatea de Transport București – STB SA