Potrivit cercetătorilor în genomică de la Universitatea Duke și de la Școala de Medicină a Universității Stanford, ceasurile inteligente, dar și alte dispozitive portabile pot fi utilizate pentru a semnaliza semnele timpurii ale unor boli și chiar modificările numărului de celule roșii din sânge.

Se pare că, cu ajutorul învățării automate, aceste dispozitive dau informații despre ritmul cardiac, temperatura corpului și activitățile fizice zilnice.

Cercetătorii notează că că smart watch-urile pot ajuta la semnalarea modificărilor numărului de celule roșii din sânge, deshidratare, anemie și chiar apariți unor boli.

Studiul, care a început în 2015 la Stanford, a inclus 54 de pacienți. Timp de trei ani, participanții au purtat un ceasuri inteligente care le-a măsurat ritmul cardiac, activitatea fizică și temperature. De asemenea, au fost la a vizite clinice regulate, în care cercetătorii au folosit metode tradiționale de monitorizare pentru aceste afecțiuni, precum ritmul cardiac, temperatura, numărul de globule roșii și albe din sânge, nivelurile de glucoză și nivelurile de fier.

 

 

 

Continuarea materialului pe platforma specializata Hematologie.ro