Capacitatea de cazare a pacienţilor COVID-19 a fost extinsă la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti, Secţia Oncologie fiind mutată într-o altă clădire, au anunţat, joi, reprezentanţii unităţii medicale.

„Pentru a nu se crea blocaj la nivelul întregii unităţi spitaliceşti, din cauza creşterii numărului de cazuri COVID-19 care s-au prezentat, în ultima perioadă, în Unitatea de Primiri Urgenţe (…) în stare gravă şi pentru a extinde capacitatea de cazare a pacienţilor suspecţi/confirmaţi pozitiv COVID-19 la nivelul întregului etaj 8, conducerea instituţiei a dispus reorganizarea spaţiilor, în aşa fel încât să se poată respecta cu stricteţe circuitele funcţionale şi, astfel, să se prevină apariţia infecţiilor asociate asistenţei medicale intraspitaliceşti”, se arată într-un comunicat al SJU Piteşti.

Conform sursei citate, Secţia Oncologie, aflată la etajul opt al corpului central de clădire al SJU Piteşti, a fost mutată în spaţiul Compartimentului Oftalmologie din Bulevardul Nicolae Bălcescu, iar Compartimentul Oftalmologie funcţionează în cadrul Secţiei ORL, la etajul cinci al unităţii spitaliceşti.

Modificările de structură deţin avizul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.

„Menţionăm că activitatea în Ambulatoriul de Specialitate se desfăşoară în aceleaşi condiţii, pacienţii putând beneficia de consultaţii de specialitate în baza programărilor prealabile. Pacienţii cu afecţiuni oftalmologice pot beneficia de consultaţii de urgenţă la sediul central al instituţiei, Aleea Spitalului nr. 36”, se mai arată în comunicat.

În spitalele din judeţ erau internaţi, joi, 517 pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, dintre care 39 la ATI.

În Argeş s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, 276 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus şi şapte decese. De la începutul pandemiei, 12.656 de argeşeni au fost confirmaţi pozitiv, iar 364 au murit. AGERPRES