Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare va trece printr-un proces de modernizare accelerată în urma unor finanţări prin PNRR şi fonduri guvernamentale, iar heliportul va fi mutat de la sol pe acoperişul clădirii, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan.

Acesta a vizitat unitatea medicală din municipiul Baia Mare alături de preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, şi de parlamentarii liberali Călin Bota, Florin-Alexandru Alexe şi Cristian Niculescu Ţâgârlaş, discutând şi cu managerul spitalului, Alexandru Oros.

„Am discutat despre principalele investiţii pe care le vom demara pentru a dezvolta unitatea spitalicească, dar şi despre proiectele pe care deja le avem în implementare. Avem proiectul în valoare de 4 milioane de euro, a cărui finanţare a fost aprobată prin PNRR, pentru dotarea şi modernizarea ambulatoriului integrat la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Alte 8,4 milioane de euro sunt pentru proiectele privind dotarea spitalului cu echipamente destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale şi dotarea Secţiei de Terapie Intensivă Neonatală cu aparatură medicală de ultimă generaţie. De asemenea, la Spitalul Judeţean avem în implementare proiectul care prevede instalarea unui sistem de detectare a concentraţiei de oxigen şi modernizarea, extinderea infrastructurii electrice şi de fluide medicale”, a spus Ionel Bogdan.

Investiţiile preconizate la SJU Baia Mare prevăd şi construcţia unei noi clădiri pentru creşterea operativităţilor medicale şi construcţia unui heliport pe acoperişul spitalului.

„Prin implementarea unui alt proiect major la Spitalul Judeţean de Urgenţă, în valoare de 70 milioane de euro, vom realiza o clădire nouă, care va cuprinde un Bloc operator nou, un laborator nou, o Unitate de Primiri Urgenţe nouă, o parcare subterană pentru maşinile celor care lucrează în această clădire şi un heliport deasupra clădirii (heliportul funcţionează lângă spital, elicopterul aterizând direct pe sol – n.r.). Acestea sunt principalele proiecte pe care le avem pentru dezvoltarea Spitalului Judeţean de Urgenţă pentru că îmi doresc ca maramureşenii să beneficieze servicii medicale de cea mai înaltă calitate în spitalele din Maramureş”, a mai adăugat Ionel Bogdan.

Totodată, preşedintele CJ Maramureş a remarcat şi trecerea spitalului în categoria a II-a, de acreditare.

„Eforturile susţinute până în prezent încep să aibă rezultate, iar un exemplu concret în acest sens este încadrarea Spitalului Judeţean de Urgenţă în categoria a II-a de acreditare, de la categoria a V-a deţinută anterior”, a spus Ionel Bogdan. AGERPRES