baiamare_spitjud1.JPG
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat că unitatea medicală a reuşit să acopere etapizat necesarul de medici pe diferite specialităţi în urma angajărilor. „Pe o durată de aproape doi ani de zile am reuşit să completăm în urma concursurilor de angajare necesarul de medici la specialităţile în care eram deficitari. Faptul că în acest moment avem acoperite aproape toate specialităţi din SJU e şi o primă dovadă că suntem o unitate medicală apreciată din categoria spitalelor regionale care asigură servicii de urgenţă”.

„Consider că nu e deloc imposibil să vezi lucrurile în perspectivă dacă stăpâneşti şi cunoşti problemele interne, dacă ai discuţii corecte cu medicii, personalul auxiliar şi cel tehnic, o imagine clară asupra necesităţilor interne. Suntem mulţumiţi că am reuşit o asemenea performanţă în condiţiile în care alte spitale din ţară trec printr-o perioadă complicată”, a spus Sorin Pintea.

Conform acestuia, în paralel cu completarea personalului medical de specialitate, SJU a finalizat recent programul de modernizare a unităţii medicale, clădire ce are 11 etaje, şi se află în faza de completare a achiziţiilor pentru noi echipamente şi tehnologii medicale. „Timp de aproape trei ani am trecut printr-o etapă dificilă care a îngreunat mult desfăşurarea actului medical, dar care într-un final s-a dovedit a fi benefică pentru întreaga structură de funcţionare; modernizare care a costat aproape 60 milioane de euro, derulată de Ministerul Sănătăţii, CJ Maramureş printr-o finanţare europeană. Clădirea n-a mai fost reabilitată din momentul dării în funcţiune şi era necesară o asemenea modernizare, plus că odată cu modernizarea am trecut la regândirea interioarelor, a saloanelor, cabinetelor medicale şi a sălilor de operaţii, iar acum suntem cu adevărat un spital modern. De asemenea, UPU – Unitatea de Primiri Urgenţe a fost mult extinsă şi mărită capacitatea de primire a pacienţilor dar şi a spaţiului de primire din exteriorul clădiri”, a precizat Pintea.

De asemenea, în vecinătatea spitalului este deschisă permanent o platformă pentru aterizarea elicopterelor, folosită în cazul transferului de bolnavi către alte unităţi medicale.
SJU Baia Mare a preluat, conform managerului instituţiei, fosta Policlinică nr. 2 din municipiu, spaţiu în care a fost transferată o parte din serviciile medicale pentru a degreva UPU. AGERPRES