Sistemele de transport pneumatic (STP), promovate și implementate în România de echipa Electronic Security Systems (ESS), asigură deplasarea sigură a obiectelor de dimensiuni relativ mici, pentru eficientizarea nevoilor operaționale ale beneficiarului.

Aceste sisteme au aplicații în instituțiile medicale (spitale, clinici, laboratoare), industrie (transport mostre), administrație (transport documente), retail și domeniul bancar (transport cash) s.a. Având o istorie de cca. 200 ani, au cunoscut o evoluție continuă, de la sistemele simple care transportau scrisori în anii 1850 în Londra până la sistemele care transportă mostre în instalatiile complexe de fizică nucleară din zilele noastre.

Cea mai răspândită aplicație a STP în prezent o constituie transportul mostrelor de laborator, medicamentelor și altor obiecte în spitale. Acest tip de aplicație are ca specific utilizarea celor mai avansate tehnologii disponibile pentru dezvoltarea unor sisteme complet automate și foarte performante, pentru a crea procese cu buclă închisă pentru laboratoare și farmacii, sporind siguranța pacienților și eliberând personalul medical de sarcinile de rutină, consumatoare de timp.

 

Structura unui STP

Sistemele pneumatice ultramoderne, controlate de computer, depășesc cu mult funcția de transport simplu de la A la B. Acestea asigură puncte de transfer sigure atât între sectiile medicale cât și la/de la linii de laborator complet automatizate și/sau farmacia spitalului, asigurându-se că fiecare etapă de procesare este monitorizată și conectată în timp real la sistemele informatice ale unității medicale.

Sistemele de transport pneumatic propuse în prezent de Electronic Security Systems unităților medicale oferă următoarele caracteristici esențiale:

  • O gamă largă de modele de stații de încărcare/descărcare de calitate înaltă, cu încărcare/descărcare manuală sau automată a capsulelor de transport
  • Configurație flexibilă a sistemului, funcționare 24/7 și distribuție optimă a capsulelor de transport
  • Unitate de control performantă, computerizata, cu aplicații software modulare pentru transport optimizat, sigur și cicluri de întreținere permanent monitorizate
  • Suflante cu consum redus de energie, bidirecționale, posibilitate de control individual al vitezei de transport pentru fiecare capsulă
  • Unitate de transfer între linii cu opțiuni de trimitere/recepție, stocare sau inspecție capsule
  • Interfața cu alte soluții de transport automat al bunurilor de mici dimensiuni în vederea integrării

Propunem de asemenea unităților medicale următoarele tehnologii de ultimă generație, disponibile la furnizorii noștri și care răspund cerințelor viitoare de integrare a proceselor, în scopul optimizării acestora și creșterii calității actului medical:

  • Interconectarea cu sistemele de depozitare/distribuire medicamente
  • Interconectarea cu liniile automate de analize de laborator
  • Capsule cu încărcare/descărcare automată, cu sistem de transport probe sânge
  • Capsule și sisteme special proiectate pentru eliminarea virusurilor și altor agenți patogeni care se răspândesc în spitale