spital jud neamt.jpgLiderii Sanitas, sindicat din care fac parte angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, vor da în judecată conducerea instituţiei sanitare, nemulţumiţi că din luna iulie salariaţii nu mai primesc tichete de masă, a declarat, miercuri, Angela Tofan, preşedintele de sindicat.

Sindicaliştii consideră măsura ilegală şi susţin că prevederile contractului colectiv de muncă stipulează că salariaţii primesc tichete de masă. „Este un drept al nostru, potrivit contractului colectiv de muncă, şi îl vom recupera în instanţă”, a declarat Angela Tofan.

De partea cealaltă, managerul spitalului a declarat că decizia de a nu mai acorda tichete de masă a fost luată după ce ponderea alocată cheltuielilor de personal a depăşit baremul legal. „Legea spune că aceste cheltuieli de personal nu trebuie să depăşească 70 la sută din cheltuielile totale, ori noi am ajuns la 78 la sută. Aceste cheltuieli de personal au crescut odată cu preluarea de către Spitalul Judeţean a foştilor angajaţi ai spitalelor din Roznov şi Bicaz, închise”, a precizat Gabriel Zamfir, managerul spitalului din Piatra Neamţ.

Prin neacordarea tichetelor de masă, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ realizează o economie lunară de 200.000 de lei. AGERPRES