Sindicaliștii membri ai Federației Sanitas au încheiat acțiunea de pichetare a Ministerului Sănătății de ieri fără să rezolve nimic. Președintele Sanitas, Leonard Bărăscu, a declarat, la ieșirea de la discuțiile purtate cu reprezentanții ministerului, că nu a rezolvat nimic și că se află la punctul zero.

„În două cuvinte: Nu am rezolvat nimic. Nu a fost ministrul, au fost secretarii de stat, dar care știau despre ce este vorba la acest moment. Nu am rezolvat nimic, am rămas în același punct. Nu suntem în aceeași pagină a cărții pe care voiam să rescriem, de rezolvare prin aceste ordonanțe a inechităților pentru colegii noștri. Suntem la punctul zero”, a afirmat Leonard Bărăscu.

Potrivit acestuia, peste o săptămână va fi organizată „O marți a Sanitas” la Parlament, dar de data aceea va fi un mesaj de susținere către parlamentari pentru că numai ei îi pot ajuta.

Aproximativ 200 de sindicaliști, membri ai Federației Sanitas, au pichetat marți, între orele 11:00 și 13:00, sediul Ministerului Sănătății. Protestul a fost a treia acțiune de pichetare din ciclul denumit generic „O marți a Sanitas”, care presupune organizarea în fiecare zi de marți a unei astfel de acțiuni. AGERPRES