spital_vulcan.jpgSindicaliştii de la Spitalul municipal Vulcan din Valea Jiului sunt decişi să dea în judecată administraţia unităţii medicale, fiind nemulţumiţi că în ultima jumătate de an orele suplimentare lucrate sâmbăta şi duminica nu au mai fost plătite dublu, aşa cum prevede contractul colectiv de muncă.

„Orele lucrate în zilele de sâmbătă şi duminică trebuie plătite dublu, conform Legii 284/2010 şi a contractului colectiv de muncă. Din luna iulie 2013, în spitalul din Vulcan, această prevedere nu se mai aplică”, a declarat lidera Sindicatului Sanitas, Veronica Popescu.

Potrivit acesteia, sindicatul a primit de la Federaţia Sanitas o adresă în care Ministerul Sănătăţii explică faptul că orele de sâmbătă şi duminică se plătesc dublu, dar administraţia nu ia în considerare acest lucru, afirmând că aşteaptă alte precizări. Prin urmare, sindicatul a decis să se adreseze instanţei, cel mai probabil din luna martie.

Până atunci, Sindicatul Sanitas de la spitalul Vulcan va informa oficial Ministerul Sănătăţii despre situaţia existentă. „Degeaba avem contract colectiv de muncă încheiat în baza unei legi, dacă el nu este respectat”, a conchis Veronica Popescu. În Spitalul municipal Vulcan lucrează 160 de angajaţi, dintre care 110 sunt membri de sindicat. AGERPRES