În perioada 13-14 octombrie 2023, se va desfășura cea de-a 14-a ediție a Simpozionului „Româno-Britanic pe probleme respiratorii”. Acest eveniment educațional este organizat sub egida Societății Române de Pneumologie împreună cu UMF Iași, și are ca scop abordarea aspectelor practice și promovarea colaborării între clinicienii din România, Marea Britanie, India, China și alte țări.
Tematicile abordate în cadrul simpozionului includ diagnosticul și tratamentul emboliei pulmonare, miocarditei, ventilația pulmonară noninvazivă, monitorizarea pacientului respirator la distanță și aspectele relevante ale antibioterapiei. De asemenea, vor fi oferite ateliere practice pentru inițierea în ecografia toracică la patul bolnavului și utilizarea sistemelor de simulare în bronhoscopia diagnostică și intervențională, inclusiv bronhoscopia robotică.
Evenimentul se adresează medicilor pneumologi, interniști și medicilor de familie. Simpozionul va avea loc în format hibrid, în satul Vama, Bucovina, cu un număr limitat de 50 de locuri disponibile pentru participarea fizică onsite. De asemenea, simpozionul va fi creditat cu 11 credite EMC de către Colegiul Medicilor din România.
Pentru informații detaliate și pentru înscrieri, accesați site-ul oficial al evenimentului: https://www.vamaworkshop.ro/.

Director Organizator al evenimentului este Dr. Tudor Toma, Londra, Marea Britanie.