Simpozionul anul de studii clinice, ediția a V-a, organizat în România sub patronajul Federației Europene CRO (EUCROF), al Asociației Române a Companiilor care Efectuează Cercetare Clinică (ACCSCR) și al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), se va desfășura pe 17 noiembrie, în format hibrid.

Simpozionul oferă o platformă multidisciplinară pentru comunitatea de studii clinice din mediul academic, industria farmaceutică, agenții de reglementare, site-uri de investigare și entități de cercetare clinică pentru a oferi progrese vizionare în cercetarea clinică.

”Mediul studiilor clinice devine din ce în ce mai complex și mai provocator, desfășurându-se într-o perioadă de insecuritate politică și volatilitate economică, în timp ce se confruntă cu lipsa proviziilor și resurseor umane la mai multe niveluri. Este important să analizezi strategii inovatoare, tehnologii care avansează rapid și colaborări eficiente pentru a aborda cele mai provocatoare probleme într-un mod rapid și adaptabil, cu scopul de a satisface nevoile pacienților și ale industriei”, Dr. Cristina Florescu Moraid, MSc, EuSpLM, MRQA, Președinte al Comitetului de organizare a simpozionului de studii clinice, CEO AVANTYO Institutul de Cercetare Clinică.

Agenda pentru acest an va aborda subiecte legate de:

  • noul regulament al UE 536/2014, provocări și învățare
  • proiecte de studii inovatoare și tehnologii noi care sprijină performanța studiilor clinice
  • instrumente și strategii noi pentru a îmbunătăți recrutarea și reținerea pacienților
  • fezabilitati si strategii de selectie a site-ului
  • viitorul monitorizării și auditului
  • și alte aspecte relevante care joacă un rol cheie în desfășurarea sigură și eficientă a studiilor clinice.