Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclmatologie și Spitalul Orășenesc Gura Humorului organizează în perioada 22-23 septembrie  Simpozionul cu tema „Reabilitarea medicală a bolilor pulmonare cronice”.

 

Printre temele ce vor fi abordate în cadrul seminarului amintim: Bronhopneumopatia obstructivă cronică; Reabilitarea medicală în BPOC; Antrenamentul musculaturii respiratorii; Mitocondria, un element important în reabilitarea medicală a pacienților cu BPOC; Provocări în reabilitarea medicală a pacienților cu complicații severe după infecția SARS CoV2; Kinetoterapia în contextul reabilitării pacienților cu boli respiratorii; Stimularea electrică neuromusculară în reabilitarea medicală a pacienților cu boli pulmonare cronice; Terapia hiperbară în bolile respiratorii obstructive cronice; Organizarea practică a unui program de reabilitare respiratorie.

Agenda completă a evenimentului și lista speakerilor poate fi descărcată aici.

Coordonatorul științific al evenimentului este Prof. Dr. Paraschiva Postolache, fondatorul şi coordonatorul Grupului de Lucru de Reabilitare Respiratorie al Societății Române de Reabilitare Pulmonară.

Pentru înscrieri la eveniment, sunați la tel. 0744542326 sau folosiți adresele de e-mail: postpar04@yahoo.com; paraschivapostolache@yahoo.com.